Skip directly to content

SNE HVAD DER VIL

Medvirkende

Jacob Morild

Skuespiller, instruktør, dramatiker, tekstforfatter, satiriker m.m.m. Autodidakt i det hele og startede sin karriere i midten af '80-erne. Har sidenhen været vidt omkring bl.a. som redaktør & chef for P3's radiosatire DET DER OM SØNDAGEN 1992-1995; revydirektør på Mogenstrup-revyen 1995-1997; viceredaktør på TV2s UGEN DER GAK 1995-1996 - desuden optrådt på Nørrebros Teater, AmagerScenen, Det Ny Teater, Privat Teateret, FolkeTeateret, Græsted Revyen, Rottefælden i Svendborg, Nykøbing F.revyen, Hjørring Revyen og mange, mange andre steder.

Har modtaget Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris i 2014, De Danske Teaterforeningers Ærspris 2014, Danske Teateranmelderes Initiativ-pris 2015, 4 gange kåret til Årets Revyforfatter og 4 gange nomineret til en Reumert - sidst for Julecabaretten NÅR KRYBBEN ER TOM i 2015.

Siden 1987 engageret i Liva, hvor han har stået i spidsen/været involveret/skrevet/spillet med i....over 50 cabaretter til dato og der er mange flere på vej - siden 1999 har han desuden været kunstnerisk & administrativ leder af Café Liva.

Morten Wedendahl

Startede som kapelmester og komponist i den Københavnske Studenterrevy i starten af 80¹erne. Blev herefter én af landets førende revykomponister & -kapelmestre fra 1988 på revyer som Holstebro-Revyen, Græsted-Revyen, Rottefælden, Helsingør & i Nykøbing Falster. Et hverv der har givet ham - som den eneste revykomponist - titlen som årets revykom-ponist 3 gange - i 1988, 1994 & 2001. Var sammen med Lise-Lotte Norup, Kirsten Siggaard & Kirsten Vaupel initiativtager til - og kapelmester & arrangør på - SWING SISTERS, som foreløbig har lavet to succésfulde turnéer.

Desuden musiker, arrangør, kapelmester og komponist på musikdramatiske forestillinger på Betty Nansen, Det Danske Teater m.m. - herunder osse Sebastian-musicalen PIPPI i Cirkus-Bygningen og efterfølgende på turné.

Har sideløbende fra 1987 været involveret i henved 20 cabaretter på Café Liva - tit og ofte i samarbejde med tekstforfatteren Jacob Morild - dette par har bl.a. stået for hovedparten af Café Livas succésrige julecabaretter: JULSPIND 1989, JULSPIND 2 1990, BREMSESPOR I SNEEN 1991, ABSOLUT JUL 1995, LIVA PÅ JUL 1997, LIVA PÅ STØTTEJUL 1999 & "ET VINTERMARERIDT" 2001.

Thomas Pakula

Musiker, komponist & arrangør på bl.a. Nykøbing F. revyen & Det Ny Teater.

Skrev i 1999 musik til børneforestillingen "Englen og den Blå Hest" på EgnsTeateret Masken.

Fra 1998 TV (DR) "Musikbutikken" (som keyboardspiller og arrangør) samt "Fællessang på Bakken" (key+arr.), Det Danske Melodi Grand Prix 1999 (key+komp.)

Er - og har været i en årrække - kapelmester og hovedkomponist på Sønderborg-Revyen, Randers Revyen og Odense VinterRevy.

Startede på Liva som kapelmester på den Reumert-prisbelønnede cabaret IND TIL BENET  i 2001 - og har siden været involveret i utallige julecabaretter o.m.a. på Café Liva.

Udover Reumertprisen i 2001, er han bl.a. blevet kåret til Årets Revykomponist i 2005 & i 2015 - og har desuden været Reumert-nomineret 2 gange; sidst for Cafe Livas Julecabaret NÅR KRYBBEN ER TOM i 2015.

Ole Fick

Anmeldelser

Under overskriften KÆRLIGT JULEHAD giver Jyllandspostens Henrik Lyding 5 STJERNER og skriver bl.a:
"Jacob Morilds traditionelle jule-svitseri er særdeles veloplagt i år."
"Her stiller fire musikalske herrer op med halvanden times knitrende morsom satire over såvel julen som livets viderværdigheder i al almindelighed."
"God støtte får han af sine to medspillere – Morten Wedendahl og Thomas Pakula ved tangenterne – samt af Ole Fick, der ud over musikken har specialiseret sig i gamle mænd med gangbesvær, inkontinens og andre gebrækkeligheder."
"Cabaretten spiller til langt ind i januar, så den er knap så juletung som den plejer. Men ikke mindre morsom af den grund. Det er stor komik på få kvadratmeter, mens vi venter på det nye Liva-skib."

Under overskriften SPRUT, SATIRE OG PUDSEDE JULEKUGLER giver Berlingske Tidendes anmelder Jakob Steen Olsen 5 STJERNER og skriver bl.a:
"Det kan godt være, at skuden er gået under, men Café Livas julekabaret kommer mere end tørskoet i land."
"Når Morilds pen er mest spids, og det er den som regel, så går det glade vanvid og den beske satire atter hånd i hånd og op i en højere enhed. I år er han måske endda en lille smule mere klar til kamp – der er rigeligt med bittermandel i risalamanden, der også er strøet med et ordentligt skvæt absurd nonsens, fordi han har slået humøret sammen med Ole Fich."
"De klæder hinanden, de to. Den skarpe, skarptstressende Morild og den lidt tungere, men til gengæld formidabelt afslappet-kuleskøre Fich. På mange måder en klassisk duo: Den hvide klovn og dummepeter. Med Thomas Pakula Andersen og Morten Wedendahl som solid, musikalsk opbakning på lidt af hvert – sidstnævnte har også skrevet de fleste af de indsmigrende melodier med sin sikre fornemmelse for, hvordan det skal gøres."
"Schkål for Liva. Schkør, schkarp og schk – hik – idesjov. Hvad venter I på? Eller som de synger i en af de indledende øvelser: »Hvorfor skal det hele vær’ så trist – vi skal alligevel dø til sidst."