Skip directly to content

SANGE FRA EN FRIBYTTER - Jesper Lohmanns Tom Kristensen-cabaret

Forestillingen

Jesper Lohmann høstede i 2003 store roser og anerkendelse for sin Kjeld Petersen - Cabaret Ned med alting - Op med humøret. En forestilling som har spillet op i mod 150 gange på Cafe Liva og rundt i landet og han har, udover sit virke som skuespiller, efterfølgende haft stor sucses som sanger og performer - ikke mindst i to forrygende Four Jacks Show.

Så det er med glæde at Cafe Liva 2 nu igen kan præsentere Jesper Lohmann, denne gang i "SANGE FRA EN FRIBYTTER". Her tager han musikalsk livtag med den store danske forfatter og poet Tom Kristensen. Tom K levede i en jazz-tid. I 20 erne og 30 ernes København var jazzen tidens tone. Og det er da også jazzen der har inspireret Lohmanns efterhånden faste musikalske makker Bjarne Sahl til at sætte musik til et udvalg af TK stærke digte. Ekspressive og farverige sprogudladninger som danner rygraden i SANGE FRA EN FRIBYTTER .

" ER EN FRIBYTTER IKKE EN SKABER , DER KÆNTRER MED SJÆLEBLANK RO ?"

Tk var en inkarneret storby poet og vi kender naturligvis alle hans roman Hærværk . Det er da også i samme miljø vi møder vores FRIBYTTER i skikkelse af Jesper Lohmann. En søgende sjæl der spørger sig selv om det er tilladeligt at være kunstner og så at sige sætte sig uden for samfundet og blot beskrive det ? Vi følger en FRIBYTTERS odysse´gennem Københavns natteliv i røgfyldte beværtninger med alkohol, kvinder og drømme om storhed.

" ÅH JAZZ !!!!!.......GUDSKELOV ! JEG TROEDE ET ØJEBLIK VI VAR I KIRKE ! "

I ord og toner bliver vi vidne til en mands forvandling fra boheme til ...nå ja bedste borger ...fra rebelsk poet i en Københavnsk jazz-tid til tørlagt livsklog forfatter og litteratur anmelder på en fynsk sydhavsø . Til at ledsage sig har Jesper Lohmann udover sin makker Bjarne Sahl på piano allieret sig med kontra bassist Eva Malling.

Hvem har ikke i sit stille sind - " LÆNGTES MOD SKIBSKATASTROFER ? MOD HÆRVÆRK OG PLUSELIG DØD " Jeg har !!!
- siger Jesper Lohmann.

Spilledage

20/9 - Kulturhus Svendborg

23/9 - Café Slotsbio, Århus

25/9 - Musikhuset Århus

29/9 - Elværket, Frederikssund

Medvirkende

Jesper Lohmann