Skip directly to content

SANGE FRA EN FRIBYTTER - en Tom Kristensen-cabaret

Forestillingen

Jesper Lohmann høstede i 2003 store roser og anerkendelse for sin Kjeld Petersen - Cabaret Ned med alting - Op med humøret. En forestilling som har spillet op i mod 150 gange på Cafe Liva og rundt i landet og han har, udover sit virke som skuespiller, efterfølgende haft stor sucses som sanger og performer - ikke mindst i to forrygende Four Jacks Show.

Så det er med glæde at Cafe Liva 2 nu igen kan præsentere Jesper Lohmann, denne gang i "SANGE FRA EN FRIBYTTER". Her tager han musikalsk livtag med den store danske forfatter og poet Tom Kristensen. Tom K levede i en jazz-tid. I 20 erne og 30 ernes København var jazzen tidens tone. Og det er da også jazzen der har inspireret Lohmanns efterhånden faste musikalske makker Bjarne Sahl til at sætte musik til et udvalg af TK stærke digte. Ekspressive og farverige sprogudladninger som danner rygraden i SANGE FRA EN FRIBYTTER .

" ER EN FRIBYTTER IKKE EN SKABER , DER KÆNTRER MED SJÆLEBLANK RO ?"

Tk var en inkarneret storby poet og vi kender naturligvis alle hans roman Hærværk . Det er da også i samme miljø vi møder vores FRIBYTTER i skikkelse af Jesper Lohmann. En søgende sjæl der spørger sig selv om det er tilladeligt at være kunstner og så at sige sætte sig uden for samfundet og blot beskrive det ? Vi følger en FRIBYTTERS odysse´gennem Københavns natteliv i røgfyldte beværtninger med alkohol, kvinder og drømme om storhed.

" ÅH JAZZ !!!!!.......GUDSKELOV ! JEG TROEDE ET ØJEBLIK VI VAR I KIRKE ! "

I ord og toner bliver vi vidne til en mands forvandling fra boheme til ...nå ja bedste borger ...fra rebelsk poet i en Københavnsk jazz-tid til tørlagt livsklog forfatter og litteratur anmelder på en fynsk sydhavsø . Til at ledsage sig har Jesper Lohmann udover sin makker Bjarne Sahl på piano allieret sig med kontra bassist Eva Malling.

Hvem har ikke i sit stille sind - " LÆNGTES MOD SKIBSKATASTROFER ? MOD HÆRVÆRK OG PLUSELIG DØD " Jeg har !!!
- siger Jesper Lohmann.

Medvirkende

Jesper Lohmann

Anmeldelser

Under overskriften "GING-GANG-GYNGENDE" giver Gregers Dirckinck-Holmfelt 5 stjerner og skriver bl.a:
Jesper Lohmann sprænger et prægtigt hul til en klassisk genre: Kabareten. Med en Tom Kristensen-aften fuld af krudt, druk og elegance.
"Elegancen, udadvendtheden hos Jesper Lohmann, den overlegne musikalitet, måden er danse sig igennem et repertoire, som om han et eller andet sted havde Gene Kelly hængende og pusle i baghovedet. - over for en næsten demonstrativ, vrængende, fanden i voldsk dissektion af sig selv, sine laster, sin morderiske defaitisme.

Læs hele anmeldelsen på http://gregersdh.dk/?p=4448

Under overskriften "Sugende Tom Kristensen-kabaret om tilværelsens barske grundvilkår." giver JPs Henrik Lyding 5 stjerner og skriver bl.a.
"Lohmann minder om en ung Preben Neergaard, har samme fandenivoldske slambert-charme, samme dramatisk udtryksfulde ansigt og lokkende farlighed i blikket."
" Tom Kristensen døde i 1974. Det er godt, at hans mere ukendte tekster i denne sugende og sortladne lille forestilling har fået nyt og storby-pulserende liv."

Læs hele anmeldelsen på http://kpn.dk/teater/teater/article2681435.ece

Under overskriften "Sange fra en dirrende sjæl" giver Berlingske T. Jakob Steen Olsen 4 stjerner og skriver bl.a.
"Kan man synge Tom Kristensen? Gu? kan man så."
"Lohmann udfordrer drilsk publikum med flabede værtshusmanerer og viftende øjenbryn. En saftig appetitvækker til et levende forfatterskab."

Læs hele anmeldelsen på http://www.b.dk/scene/sange-fra-en-dirrende-sjael

Teaterbloggens Uffe Munch Hansen giver 4 teatersæder og skriver bl.a
" Jesper Lohmann formidler på formidabel vis Tom Kristensens digtning og forfatterskab på Cafe Liva"
"Godt hjulpen af Bjarne Sahls flotte melodier, som svinger mellem traditionel Jazz, sprechgesang og nordisk visetradition."

Læs hele anmeldelsen på www.teaterbloggen.dk

Under overskriften "Tæt på distancedigteren"skriver Informations Anne Middelboe bl.a.
"Veloplagt, begavet og mystificerende"

Læs hele anmeldelsen på www.information.dk/292652