Skip directly to content

I LØGN OG LYST - HUSET

Forestillingen

En nostalgisk cabaret, hvor to skuespillere - der lever af at sælge dødsboer i teatersæsonen og har forefaldende arbejde om sommeren - er aftenens omdrejningspunkt.
De har i fællesskab et lille lokale, fyldt til randen med alskens skrammel - hovedsagelig noget der har med teater at gøre, en slags spejlkabinet over deres uhelbredelige kærlighed til teateret.
Her sidder de så og genoplever deres utallige teaterminder, som måske i virkeligheden kun findes i deres egen fantasi. Og man får måske svar på spørgsmålene:
Har de turneret i Tyskland?
Kendte de Reumert, Reenberg eller Jarlen fra TV?
Har de mødt Osvald - og hed han osse Helmuth?
Drømmer de egentlig kun om at synge pop?
Og hvor ligger Rote Lanterne?

Medvirkende

Ole Ernst
Steen Springborg

Anmeldelser

Under overskriften KRUK OG KLUKLATTER giver BT's BIRGITTE GRUE 4 stjerner og skriver bl.a:

"Hele den rodebutik, som brugte liv godt kan ligne, har inspireret Ole Ernst og Steen Springborg til deres kabaret »I løgn & lyst«."

"Og at venskabet og samarbejdet sidder i rygraden, er man ikke i tvivl om nu på Café Liva, hvor de to drevne skuespillere leger dagdrømmere og lystløgnere."

"Akkompagneret af musikerne Stuart Goodstein og Lars Fabiansen leger Ernst og Springborg med gamle tekster og nye sammenhænge."

"Skæggest er det, når Springborg skruer op på fuld parodi-styrke som Jørgen Reenberg, der lufter hund. Og smukkest, når Ole Ernst på sin stærke, stilfærdige falbelade-fri facon fortæller en tekst – som den om at gå sig en tur i sit forvandlede barndomsland omkring Istedgade."

"Mellem disse yderpunkter – storm og stille – ligger en virkelig god times underholdning, der mikser kruk og kluk-latter med poesi og alvor. Springborg kan croone, Ernst kan snyde-steppe, og sammen laver de en lille kabaret med stor musikalitet og tæft for at give en tekst, så den både er værd at lytte til og får en overraskende krølle på halen…"

Under overskriften LYST OG LØGNE I EN SPARETID giver Berlingske Tidendes ME LUND
4 stjerner og skriver bl.a:

"...sublime stjernestunder."

"...showet samler sig til en helhed, præget af lidt nostalgi, lidt politisk utilfredshed med regeringens kultursyn og masser af prægtig performance."

"Ole Ernst serverer smukt og usentimentalt statistens version af »Somewhere Over the Rainbow« og Charles Aznavours »Det var i går« om den aldrende mand, der var ung for et øjeblik siden. Men aftenen er først og fremmest Steen Springborgs, der i foråret leverede en vidunderlig præstation som titelfiguren i »Troldmanden fra Oz« på Folketeatret og nu generøst øser fra den samme livgivende åre i saftspændte solistdrøn som »The Wonder of You« eller i Jesper Kleins elegant turnerede opdatering af Osvald Helmuths gamle havnevise, nu med hip til udenlandsdanskerne i de dyre ejerlejligheder ved Langelinie og til Det Kgl. Teaters byggeplaner andetsteds på hans cykelrute."

"Og apropos nationalscenen: han kaster sig også ud i denne sommers skæggeste Jørgen Reenberg-parodi, hvori han med alle mesterens kokette dansetrin og faste attituder slider silken af tungen med sin bidende ironi – f.eks. går det ud over blomstermanden Tage Andersens rustne spande – mens han lufter hunden Lærke."

"Naturligvis er det også skægt, når Leo og Løvbo med Stuart Goodstein og Lars Fabiansens her som overalt glimrende akkompagnement overraskende diverterer med »Edelweiss« på sav og en gigantisk redekam"

Under overskriften STATISTBUMSEN OG BØSSEFRIKADELLEN giver Politikens MONNA DITHMER
4 hjerter og skriver bl.a:

"De er gode sammen, Ole Ernst og Steen Springborg"

"Ole Ernst præsterer som statistbumsen Leo, sømandssej med slåbrok og hvid manke, en indtrængende, neddæmpet visekunst, kredsende om hvor tiden dog blev af: »Jeg var jo ung i går«."

"Som bøssefrikadellen Løvbo svanser Steen Springborg underholdende rundt med rørstrømsk korpus og et imponerende stemmevolumen. Snart giver han den som duarder Reenberg, snart som Cornelis Vreeswijk eller er Tom Jones-agtigt 'Hooked on a Feeling'."

"Det fine ved at være om bord på Café Liva er, at dér er man omtrent selv på de skrå brædder, på gyngende grund."