Skip directly to content

I ka' ikke slå os ihjel - en 70'er cabaret

Forestillingen

Cabaretten tager sit udgangspunkt i tre unge menneskers indflytning i et kollektiv i midten af '70-erne.
Der kastes så et satirisk blik på tidens politiske, sexuelle, familiemæssige, historiske & generelt samfundsrelevante strømninger.
Det hele krydres med dansk musik fra årtiet - nyarrangeret og ofte sat i komisk relief - spændende fra Sebastian og C.V.Jørgensen over Røde Lue, Røde Mor og Jomfru Ane Band til Dansktop, Gasolin og John Mogensen.

Holdet bag cabaretten er det samme som stod bag Livas succésrige '80-cabaret CAFELIV i 2000 - nemlig idémagerne & manuskriptforfatterne Mette Marckmann & Jacob Morild og musikeren, komponisten, kapelmesteren & arrangøren Michael Friis.

På scenen står Mette Marckmann, Pernille Sørensen & Sigurd Emil Roldborg - alle tre kendt fra Improgruppen ALT PÅ ET BRÆT. Mette Marckmann har desuden før optrådt på Café Liva i den føromtalte CAFÉLIV & i Julecabaretten 'ET VINTERMARERIDT' i 2001 Og Pernille Sørensen har ligeledes før optrådt på Liva i Julecabaretten "DET' RØDKÅL DET HELE" I 2003.

Medvirkende

PERNILLE SØRENSEN

Født 1966 - opvokset i Vejle.

Autodidakt skuespiller med utallige opgaver på bl.a. Riddersalen, Folketeatret og diverse revyer – såsom BornholmerRevyen, DragsholmRevyen og GillelejeRevyen.

Desuden forsanger i Show-bandet Needles & Pins, samt initiativtager til Musicall-Impro.

Har før optrådt på Liva i ”Det’ Rødkål det hele – Årets Julecabaret 2002” & ”I kan ikke slå os ihjel – en 70’er-cabaret”, 2003

 

Mette Marckmann

Uddannet som skuespiller fra Statens Teaterskole i 1992 og derefter opgaver på Jytte Abildstrøms Teater, Københavneren, Nørrebro Teater, Team Teatret, Folketeatret, Holbæk Egnsteater & CaféTeatret.

Osse flittig revyskuespiller i Sønderborg, Græsted, Nykøbing F., Ganløse & Mogenstrup.

Film & TV: "Brudevalsen", "Rimini", "Obduktionen.", "Interview", "Riget", "Kun en Pige", "TV-10.", "Skål - enten, eller", "Taxa.", "I wonder who's kissing her now", "Hva'så?" - TV-satire, "Skjulte spor"

Radio: Tilknyttet Børneradio på P3 fra 1999 + Radiospillene: "Pinden" & "Balkonen". Desuden medlem af teater-improgruppen ALT PÅ ET BRÆT

På Café Liva: Første gang i den meget roste '80-er-cabaret CAFELIV i 2000 - og siden i både julecabaretter og mange andre sammenhænge; bl.a. Trille-cabaretten Et Lille Lys I Mørket fra 2006, som har afstedkommet at Mette osse rejser rundt med det originale Trille-band (Ole Fick, Øjvind Ougaard & Mads Vinding) og fortolker Trilles sange med stor succés.

SIGURD-EMIL ROLDBORG

Født 1967 - opvokset i Århus.

Anmeldelser

Under overskriften BENHÅRDE KVINDER OG GELE-BLØDE MÆND giver B.T.s Randi K. Pedersen 4 STJERNER og skriver bl.a:

“Jacob Morild’s nye cabaret om kiksede kollektiver er lige til Nationalmuseet.”

“Lige i hælene på sin forrige succés, den overdådige, Reumert-nominerede “Det Går Over”, har han skabt en ny cabaret om kiksede kollektiver, benhårde kvinder og gele-bløde mænd.”

“Jacob Morild nøjes denne gang med at iscenesætte andre, og Mette Marckmann, Pernille Sørensen og Sigurd-Emil Roldborg har hørt godt efter!”

“Igennem halvanden time holder de skruen i vandet med venlige parodier og skægge, musikalske arrangementer. Så skæve , at det kun lykkes, fordi de medvirkende er velsyngende, stilsikre vokalister.”

“I skøn forening synger de medvirkende den legendariske “I ka’ ikke slå os ihjel” så smittende energisk, at cabaretchef Jacob Morild - med god grund - lader det gælde for hele Café Liva.”


Under overskriften DER VAR ENGANG ET OPRØR skriver Jyllandspostens Henrik Lyding bl.a:

“Næsten alle de gode sange fra dengang er der.”

“Det er disse 70’ere, Café Liva nu tager under kærlig behandling. I sange og sketch, hvoraf de første er originalerne, udsat for nye arrangementer, mens de forbindende tekster er skrevet af Jacob Morild med vanligt ironisk glimt i øjnene. Hvor den mand dog kan spidde en tid og et fænomen præcist og vittigt!”

“Pernille Sørensen, Mette Marckmann og Sigurd-Emil Roldborg hygger sig gevaldigt med dette meget, meget morsomme portræt af en tid, der var ufatteligt naiv og idealistisk.”

“Der var dømt klar genkendelse og blev sunget godt med.”

“Vi var virkelig med på en bølge, da de fem kvarter sluttede med “I ka’ ikke slå os ihjel”.”

“Undervejs en fin, lidt syrlig eftersmag midt i al morskaben og genkendelsens uforpligtende glæde.”


Under overskriften GENOPLIVNING AF HIPPIERNE giver Berlingske Tidendes Marius Nørup-Nielsen 4 STJERNER og skriver bl.a:

“70’er-nostalgi udfordres på morsom manér med sangene fra dengang i ironisk arrangement.”

“Café Liva-kaptajn Jacob Morild har med sin nye 70’er-cabaret sat sig for at præsentere et bredt udvalg af sangene fra dengang - hvor oprørets højtidelighed, alvorstunge dogmatik og banale drømmerier bliver pillet dejligt fra hinanden.”

“De veloplagte medvirkende Pernille Sørensen, Mette Marckmann og Sigurd-Emil Roldborg får akkumuleret mangen et grin hos publikum.”

“En herlig og ondskabsfuld satire, som vil klæde alle, der har afklædt sig det spraglede hippie-outfit til fordel for jakkesæt eller cocktail-kjole.”


Under overskriften LIV, GLÆDE OG RØD FRONT PÅ LIVA giver Urbans Rie Hammer 4 PLUSSER og skriver bl.a:

“Sprudlende og muntert portræt af 70’erne i Café Livas velsvingende kabaret “I ka ikke slå os ihjel”.”

“Der er stemning over Jacob Morilds morsomme, varme og musikalske portræt af 70’ernes forvirrede, men hjertelige mennesker.”

“Numrene kædes sammen af velskrevne små sketches og latteren får frit løb.”

“Dejligt befriet for de værste klichéer, med skuespillere der kan spille og synge, er det endnu engang lykkedes Liva at skabe en fantastisk aften, og endnu engang forlader vi den vuggende båd varm af hygge og den gode latters vedvarende rus.”