Skip directly to content

DET SVAGE KØN - hun & hun imellem

Forestillingen

To veninder i 40’erne mødes på en café midt i karrieren,; midt i myldretiden; midt i dagligdagen; midt i krisen; midt i livet? Nej, det sidste kan ikke passe – vi er jo udødelige, så hvordan kan vi være midtvejs? Rødstrømpernes og de sidste husmødres døtre sættes på spidsen i et spex over den moderne – og næsten modne? – kvinde anno 2010. En cabaret om roller, selvsikkerhed og Gin’n tonic, hvor det store altafgørende spørgsmål stilles: Når nu vi kvinder føder børnene, indtager arbejdsmarkedet, er blevet undertrykt i årtusinder og alligevel stadig udgør den halvdel af befolkningen, som lever længst – og man så betegner OS som det svage køn; hvilket slags køn er så den anden halvdel?! I sin afsøgning af det moderne menneske og dets genvordigheder, som har været et bærende tema i mange af Café Livas cabaretter siden Jacob Morild overtog roret i 1999, har selv samme dramatiker, instruktør & tekstforfatter denne gang kastet sig over det modsatte køn – og det endda med endnu en mand; nemlig komponisten og guitaristen Jan Rørdam, som han også lavede den roste cabaret Det Forsømte Forhold i 2008 med.

Medvirkende

Jacob Morild

Skuespiller, instruktør, dramatiker, tekstforfatter, satiriker m.m.m. Autodidakt i det hele og startede sin karriere i midten af '80-erne. Har sidenhen været vidt omkring bl.a. som redaktør & chef for P3's radiosatire DET DER OM SØNDAGEN 1992-1995; revydirektør på Mogenstrup-revyen 1995-1997; viceredaktør på TV2s UGEN DER GAK 1995-1996 - desuden optrådt på Nørrebros Teater, AmagerScenen, Det Ny Teater, Privat Teateret, FolkeTeateret, Græsted Revyen, Rottefælden i Svendborg, Nykøbing F.revyen, Hjørring Revyen og mange, mange andre steder.

Har modtaget Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris i 2014, De Danske Teaterforeningers Ærspris 2014, Danske Teateranmelderes Initiativ-pris 2015, 4 gange kåret til Årets Revyforfatter og 4 gange nomineret til en Reumert - sidst for Julecabaretten NÅR KRYBBEN ER TOM i 2015.

Siden 1987 engageret i Liva, hvor han har stået i spidsen/været involveret/skrevet/spillet med i....over 50 cabaretter til dato og der er mange flere på vej - siden 1999 har han desuden været kunstnerisk & administrativ leder af Café Liva.

Mette Marckmann

Uddannet som skuespiller fra Statens Teaterskole i 1992 og derefter opgaver på Jytte Abildstrøms Teater, Københavneren, Nørrebro Teater, Team Teatret, Folketeatret, Holbæk Egnsteater & CaféTeatret.

Osse flittig revyskuespiller i Sønderborg, Græsted, Nykøbing F., Ganløse & Mogenstrup.

Film & TV: "Brudevalsen", "Rimini", "Obduktionen.", "Interview", "Riget", "Kun en Pige", "TV-10.", "Skål - enten, eller", "Taxa.", "I wonder who's kissing her now", "Hva'så?" - TV-satire, "Skjulte spor"

Radio: Tilknyttet Børneradio på P3 fra 1999 + Radiospillene: "Pinden" & "Balkonen". Desuden medlem af teater-improgruppen ALT PÅ ET BRÆT

På Café Liva: Første gang i den meget roste '80-er-cabaret CAFELIV i 2000 - og siden i både julecabaretter og mange andre sammenhænge; bl.a. Trille-cabaretten Et Lille Lys I Mørket fra 2006, som har afstedkommet at Mette osse rejser rundt med det originale Trille-band (Ole Fick, Øjvind Ougaard & Mads Vinding) og fortolker Trilles sange med stor succés.

Eva Skipper

Bassist fra Det Rytmiske Konservatorium på Holmen i København, men har allerede slået sig fast med samarbejdspartnere og arbejdsgivere såsom: Christina von Bülow, Thomas Blachman, Stolle-Svarre Kvintet, Marc Bernstein, Niclas Campagnol, Chico Lindvall, Daimi, Jytte Abildstrøm, Jesper Riis, Martin Schack, Karsten Bagge, Svenn Skipper, Jan zum Vohrde, Per Pallesen, Finn Ziegler, Randers Byorkester, Fredensborg Big Band.

Har optrådte flere gange på Café Liva bl.a. i DEN UFORGLEMMELIGE NAT - Tro, Håb og Nat King Cole i 2001, Rørlægger Madsens Musikalske Madpakke 2002, Det Svage Køn 2010 - o.m.f.

Jan Rørdam

Udover at ha’ leveret deciderede evergreens til både Alberte og Bamse & Kylling + ha’ en driftig musikerkarriere, har han også nået at lave lidt på Café Liva, hvor han har skrevet musik til og medvirket i cabaretterne HVORDAN? – HALFDAN – en Halfdan Rasmussen-cabaret & Det Forsømte Forhold – et Par på Kassen.
Er altid i tvivl om hvad der er det svage køn og nøjes her med at være med som det tynde øl.

Joy-Maria Frederiksen

står her for første gang på scenen i Café Liva-regi, men har dog før lugtet til cabaretgenren bl.a. på Det Kgl Teater i ”PH VÆRDI 3” og i Søren Kragh Jacobsen-cabaretten ”ÅH, MONA” på Caféteatret.
Hvad angår svagheder, har hun kun en enkelt: nemlig overfor hjemmelavet pesto... sin egen naturligvis!

Show tickets